Coach

 

Een coach kan je helpen je leven meer te laten zijn zoals jij dat zou willen. Door middel van oefeningen, praktische tips en nog veel meer zal een coach jou helpen met het overkomen van blokkades en het vinden van mogelijkheden in het leven. Ben jij op zoek naar coaching in Alkmaar? Lees in dit blog wat een coach voor jou kan betekenen.

 

Oefeningen

 

Een coaching traject is vooral gericht op doen en minder op lange gesprekken voeren zoals je bij de psycholoog zal doen. Je gaat natuurlijk wel gesprekken voeren met je coach maar deze gesprekken zijn vooral bedoeld als middel om er achter te komen wat voor oefeningen het beste bij jou zullen passen. Dit kan gaan om oefeningen die je samen met je coach kan gaan doen of oefeningen die je zelf in je dagelijkse leven gaat doen en daarna zal nabespreken met je coach. Een coach gelooft dus meer in doen dan in praten. 

 

Doorbreken van limiterende gedachten 

 

Iedereen loopt onbewust rond met veel limiterende geloven over zichzelf. Je vindt jezelf niet goed genoeg en zoekt onbewust voortdurend om je heen zogenaamde bewijzen die dit geloof bevestigen. Het is essentieel je eerst bewust te worden van deze limiterende gedachten. Als je je er van bewust bent kan je er mee aan de slag gaan. Zo kan je jezelf nieuwe geloven over jezelf aanleren en zo kan je uiteindelijk voor deze geloven ook bevestigingen om je heen gaan zien. Zo kan je meer je eigen werkelijkheid leren creëren om zo een mooier leven te kunnen lijden. 

 

Naar een doel toe werken

 

De meeste mensen leven elke dag een beetje zonder echt een doel te hebben voor de toekomst. Je leven zal dan de hele tijd op dezelfde manier door blijven gaan, zonder dat je echt iets bereikt. Een coach kan je helpen doelen te stellen in de toekomst, zodat je daar naar toe kan gaan werken. Dit kunnen doelen zijn voor over een paar maanden, een paar jaar of je kan een lange termijndoel stellen voor over 10 jaar.  Door doelen voor jezelf te stellen leer je wat je echt belangrijk vindt en kan je zo beter prioriteiten leren stellen. Doe je bijvoorbeeld werk waar je helemaal niet blij van wordt? Dan is het een goed idee om als doel voor jezelf te stellen om werk te vinden dat je wel leuk vindt. Je kan dan minder gaan werken op je huidige werk en de tijd die je over hebt gaan besteden aan het ontwikkelen van skills die je nodig hebt om leuker werk te kunnen gaan doen. Zo verlies je jezelf niet in werk wat niet bij je past en blijf je jezelf ontwikkelen. Het kan best spannend zijn om ineens iets heel anders te gaan doen. Een coach kan jou helpen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen zodat die stap minder groot zal zijn.