sportrevalidatie

Sportrevalidatie is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het verhelpen van sportblessures. Praktijken als Fysiotherapie van der Spek werken met deze vorm van fysiotherapie en hebben therapeuten aanwezig die ervaring hebben met de revalidatie die sporters na een blessure doormaken. Een sportrevalidatie vereist namelijk een heel andere behandeling dan de meeste cliënten die in de praktijk langskomen. Bij een sportrevalidatie is het van belang dat de desbetreffende persoon weer zo snel mogelijk op de been is en dat het probleem zich in de toekomst niet herhaalt. Zeker bij topsporters is het belangrijk dat de fysiotherapeut het probleem zo snel mogelijk verhelpt. Deze sporters hebben vaak grote en belangrijke evenementen op de planning staan die van uiterst belang zijn voor het verloop van hun carrière. Een evenement als de Olympische Spelen vindt maar eens in de vier jaar plaats, het zou voor een topsporter enorm zonde zijn als een blessure deze levensgebeurtenis in de weg staat. Vandaar dat sportrevalidatie de ultieme uitkomst voor sporters biedt!

 

Wanneer kies je voor sportrevalidatie?

Sportrevalidatie bij een praktijk als Fysiotherapie van der Spek is noodzakelijk wanneer je als sporter een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten. Door de naam zou je denken dat sportrevalidatie alleen bedoelt is voor sporters, maar het kan ook tot hulp zijn voor cliënten die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden een blessure hebben opgelopen. Daarnaast is deze vorm van fysiotherapie ook ideaal voor cliënten die onlangs een ingrijpende operatie aan bijvoorbeeld de schouder, kruisband of enkel hebben ondergaan. Sportrevalidatie richt zich op het terugbrengen van de belastbaarheid van het lichaam en zorgt ervoor dat jij als sporter of niet-sporter weer in staat bent om je sport of dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast zorgen de gespecialiseerde fysiotherapeuten ervoor dat het probleem zich in de toekomst niet opnieuw voordoet.

 

Afspraak maken voor sportrevalidatie

Bij Fysiotherapie van der Spek is het mogelijk om een afspraak in te plannen voor sportrevalidatie. Via de website van de praktijk is het mogelijk om zowel telefonisch als via de mail contact op te nemen met een van de fysiotherapeuten. Tijdens dit contactmoment zal de specialist jou enkele vragen stellen die betrekking hebben op jouw probleem. Aan de hand van dit gesprek zal vastgesteld worden of er een speciale sportrevalidatie nodig is of dat de fysiotherapeut een andere manier van aanpak zal gebruiken. Vervolgens wordt er een kennismakingsgesprek ingepland in de praktijk en gaat Fysiotherapie van der Spek kijken waar het probleem zich in jouw lichaam bevindt en hoe dit het beste te verhelpen is. Voor een prijsindicatie van de sportrevalidatie kan je een kijkje nemen op de website. Hier staan alle prijzen overzichtelijk onder elkaar vermeld. Heb je dus last van een blessure of ben je onlangs een operatie ondergaan? Twijfel dan niet en maak snel een afspraak voor sportrevalidatie bij Fysiotherapie van der Spek!