Barbecue

De temperaturen stijgen weer en dat betekent dat het tijd wordt om de barbecue tevoorschijn te halen. Heel veel mensen vinden het leuk om bij een barbeque aan te schuiven, omdat het voelt als een combinatie van een diner en een feestje. Je mag dus af en toe lekker uitpakken om het alle mensen naar de zin te maken. Zorg er wel voor dat je de nodige spullen in huis hebt. Als je het doet, wil je het natuurlijk ook goed doen. Wat heb jij nodig voor die feestelijke barbecue? Lees het in dit artikel!

#1 Mals stukje vlees

Vlees is één van de belangrijkste dingen. Echt mals vlees haal je bij Wild Poelier Voorschoten. Wild vlees is extra mals en lekker en dus echt een traktatie voor je gasten.

#2 De juiste benodigdheden

Een barbecue spreekt voor zich. Maar denk ook aan meerdere vleestangen. Gebruik twee verschillende tangen: eentje om het vlees te keren en een andere om het vlees mee op de grill te leggen. Kip bevat salmonella en dat wil je niet op je gebraden stukje vlees hebben. Ziek zijn in de zomer is geen pretje.

#3 Drankjes voor alle gasten

Lekker drinken bij het eten is een must. Met biertjes, wijn en fris heb je al snel mensen tevreden. Gin tonic is een lekkere frisse cocktail en smaakt goed bij een pittig stukje vlees.

#4 Toffe playlist

Een barbecue lijkt een beetje op een feestje en daar hoort muziek bij. Je hoeft niet een dj te regelen. Een playlist op Spotify in combinatie met de juiste speakers doet al een hoop goed. Zet een samengestelde zomerse afspeellijst op en je hoeft er voorlopig niet naar om te kijken.

#5 Broodjes en salade

Vlees is lekker! Maar combineer het wel met broodjes, saus en salade. Je gasten kunnen dan zelf hun eigen broodjes hamburger maken en hun favoriete saus erop gooien. Je ziet soms de raarste combinaties voorbij komen op zo’n zomers etentje.

#6 Familie en vrienden

De leukste gasten mogen zeker niet ontbreken. Al dat vlees krijg je echt niet in je eentje op. Bovendien is het gewoon gezellig om weer even met vrienden of de buren bij te kletsen. Zo’n barbecue schept toch een band.

#7 Allerlei soorten ijs

Last but not least: ijs! Ijsblokjes voor in de drankjes horen erbij. Verder heb je ijs nodig om het vlees op te bewaren. En… lekkere romige ijsjes of waterijsjes als toetje. Dat wordt smullen!