Windmills- Counseling & Therapy

 

Bij Windmills- Counseling & Therapy kun je terecht wanneer je psychologische zorg nodig bent. Er wordt samen met jou op zoek gegaan naar een passende oplossing voor de problemen waar je mee zit. Het doel is dat je weer een helder en positief toekomstbeeld hebt. De psycholoog helpt je door de obstakels in jouw leven inzichtelijk te maken. Daarbij wordt er aandacht besteedt aan hoe je deze obstakels kunt overwinnen.

Het leven kent vele uitdagingen. Dit kan positief bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen kunnen je de veerkracht geven om de hobbels op jouw levenspad zelf op te lossen. Alleen dit hoeft niet voor iedereen vanzelfsprekend te zijn. Misschien loop je continue tegen dezelfde hobbels aan waardoor je zelf niet tot een goede oplossing kunt komen. Verder kan het zo zijn dat je door bepaalde gebeurtenissen de grip op jouw leven kwijt bent. Hierbij kun je denken aan traumatische of andere ingrijpende gebeurtenissen die je mentaal en emotioneel uit balans brengen.

Door middel van creatieve counseling en coaching in Almere worden jou de visie en inzichten aangereikt die je in staat stellen om jezelf weer open te stellen voor de dingen die ertoe doen in jouw leven.

 

Psycholoog Almere

De psycholoog in Almere zal jou begeleiding bieden aan de hand van individuele gesprekken die zijn afgestemd op jouw behoeften. De werkwijze is oplossingsgericht maar er wordt ook voor gezorgd dat je in jouw eigen kracht kom te staan zodat in de toekomst problemen voorkomen kunnen worden.

Wanneer je problemen ervaart op het gebied van relaties kun je ook bij de psycholoog in Almere terecht. Er wordt namelijk ook relatietherapie in Almere aangeboden. Wanneer er zich obstakels of spanning bevinden in jouw relationele sfeer dan heeft dit een negatieve invloed op jouw psyche.

De werkwijze is gebaseerd op verscheidene workshops en trainingen in communicatie. Op basis hiervan wordt je geholpen om nieuwe vaardigheden en inzichten die je hebt opgedaan toe te passen in jouw eigen persoonlijke en ook sociale ontwikkeling.

Verder kun je ook geholpen worden wanneer je problemen hebt op het gebied van werk, op het moment dat je een burn-out hebt of hebt gehad, of wanneer je in een rouwperiode zit.

 

Werkwijze

De individuele gesprekken zijn niet alleen maar gefocust op ondersteuning. Er wordt ook belang gehecht aan jouw eigen veerkracht zodat je de wilskracht en het vermogen vindt om jouw leven weer volledig op te pakken. Hierbij staat jouw eigen persoonlijke ontwikkeling centraal. Je zult handvaten meekrijgen waarbij het inzichtelijk wordt gemaakt hoe je in bepaalde situaties meer innerlijke rust en ruimte kunt voelen. Deze rust en ruimte vertaalt zich naar drie facetten, namelijk op emotioneel, psychisch en fysiek gebied.