gitaarlessen

Het is een onmisbaar instrument in de muziekwereld. Of het nu gaat om een akoestisch nummer of iets met veel pit, een gitaar is een zeer veelzijdig instrument! Als je op zoek bent naar gitaarlessen in Vlaardingen dan kun je bijvoorbeeld terecht bij APS Gitaaronderwijs, waar een ervaren docent met je aan de slag gaat. Het leren van een instrument vergt veel oefening maar met de juiste begeleiding is dat ontzettend leuk.

Gitaarlessen op maat.

Of het nu gaat om een akoestische, bas of elektrische gitaar, beginnen doe je uiteraard bij het begin. Bij het leren van ieder instrument is het belangrijk om je te verdiepen in de noten. Bij een gitaar gaat het hier om de juiste akkoorden. Een goede docent zal het leerproces aanpassen aan jouw niveau en snelheid. Maak je dus geen zorgen als het iets langer duurt. Oefening baart kunst, zoals men zegt.
Lessen moeten naast informatief ook leuk en ontspannend zijn. Je docent laat je beginnen met een reeks oefeningen om het gevoel van je vingers op de snaren te laten inwerken. Als dat lukt ga je dieper in op de materie. De eerste akkoorden worden gespeeld en voor je het weet komt er zowaar een kleine melodie tevoorschijn. Gitaarleren lijkt een hele opgave maar met voldoende motivatie en de juiste begeleiding kom je echt heel ver.

Liedjes spelen?

Wellicht wil je direct het diepe induiken. Dat liedje wat je zo mooi vind, dat is je doel. Vergeet niet dat er bij het leren van het bespelen van een gitaar ook de nodige theorie komt kijken. Zoals net al benoemd werd gaat het om de kennis van de noten of akkoorden. Tijdens een privéles krijg je alle aandacht waardoor het leren makkelijker wordt. Een groot voordeel van zulke privélessen is dat het leren bespelen van het instrument sneller gebeurd. Tijdens een les in groepsverband kun je afgeleid raken of de aandacht verliezen, zowel van jezelf en de docent.  Gitaarles volgen in Vlaardingen doe je dus op je eigen tempo, zonder druk van andere leerlingen en met de volle aandacht van de docent.

Kan ik zomaar starten?

Ja dat kan! Iedereen kan beginnen met lessen. Voorkennis is niet nodig, je gaat dit immers leren tijdens je lessen. Misschien is het zelfs beter om geheel blanco in de lessen te stappen. Iets wat verkeerd is aangeleerd is vele malen moeilijker weer af te leren dan direct te starten op de juiste wijze. Het enige wat je nodig hebt is een gitaar en een flinke dosis motivatie!