Trauma therapie

 

Als je een trauma hebt is dit vaak een zware last die je dagelijks met je mee draagt. Dit trauma kan bewust met je mee dragen maar zit soms ook onbewust in je lichaam opgeslagen. Onbewust kan een trauma zo veel invloed uitoefenen op je dagelijkse leven. Het is daarom als je een trauma hebt heel belangrijk om er mee om te leren gaan en de ruimte te vinden om je trauma te verwerken. Zoek je nog trauma therapie in Amsterdam? Lees in dit blog verschillende soorten trauma therapie.

 

EMDR 

 

Bij EMDR leer je op een goede manier terug te denken aan je trauma, zodat je je trauma beter kan verwerken. Je denkt tijdens de therapie terug aan je trauma terwijl je met je ogen lampjes volgt. Ook kan je naar een cd luisteren met een koptelefoon terwijl je aan je trauma terug denkt. Door dit te doen worden je gedachtes over je trauma anders opgeslagen en zal je er minder last van hebben. 

 

Paarden coaching 

 

Bij paarden coaching wordt er gebruik gemaakt van de natuur van een paard. Een paard is van nature een vluchtdier en leeft in de natuur in een kudde. Paarden in de natuur zijn als vluchtdier constant op hun hoede voor mogelijke roofdieren. Hiervoor hebben paarden hele sterke zintuigen ontwikkelt, waardoor ze precies kunnen voelen wat er in een ander dier omgaat. Ze reageren met hun gedrag, uitstraling en houding. Door het leren begrijpen van paardentaal kan een paarden coach deze taal vertalen in mensen taal. Tijdens een coaching sessie ga je met een paard in een bak staan. Wat er dan gebeurt is dat het paard als gevoelig dier de spanning overneemt en zo reageert op jou gevoel. Zo kunnen er tijdens een paarden coaching sessie inzichten ontstaan over waar je spanning is opgeslagen in je lichaam. Zo kan de coach op basis hiervan advies geven hoe je het beste om kan gaan met die spanning. Je hoeft tijdens paarden coaching dus niet terug te denken aan je trauma. Dit kan prettig zijn.

 

Kunstzinnige therapie 

 

Een andere manier om je trauma te verwerken is door middel van kunstzinnige therapie. Je kan dan denken aan drama, tekenen of muziek. Het is belangrijk om een creatieve uiting te kiezen die bij jou past. Door middel van kunstzinnige therapie wordt er een veranderingsproces in gang gezet. Je kan je emoties uiten zonder over je trauma te hoeven praten. Voor sommige mensen zal dit een fijne manier zijn. Samen met een vak therapeut ga je verschillende creatieve oefeningen doen die jou op weg zullen helpen.