Marccain

Je zal misschien niet gelijk verwachten dat dit modemerk uit Duitsland komt, gezien de Italiaanse invloeden die je duidelijk terug ziet in de designs. Marc Cain Limburg  is een wereldwijd opererend merk met damesmode dat is opgericht in 1973. Het hoofdkantoor en de productie vindt plaats in Duitsland. In dit artikel vertellen we je alles over het merk Marc Cain.

De filosofie van Marc Cain

Zoals ze zelf zeggen is Marc Cain een liefdesverklaring aan de vrouw. Exclusiviteit, innovatie, natuurlijkheid, nonchalance en esthetiek is wat je terug vindt in de designs. De vrouwen die Marc Cain dragen zijn vrouwen die vandaag leven, zelfbewust zijn, nieuwsgierig en open. Door middel van de kleding die ze draagt uit ze zich op een natuurlijke en vanzelfsprekende manier. De kleding voldoet aan hoge eisen qua design, kwaliteit, materialen, pasvorm en de nieuwste verwerkingstechnieken worden toegepast. Uiteindelijk is de filosofie van het bedrijf “de collectie is de ster”. Marc Cain heeft meerdere collecties, waaronder Marc Cain, Marc Cain Collections, Marc Cain Sports, Marc Cain Essentials, Marc Cain Additions en Marc Cain Bags & Shoes. De mode is altijd zich zelf en een klein beetje anders dan het gebruikelijke. Hierdoor zijn de designs karakteristiek en onmiskenbare vertegenwoordigers van het modemerk. De basis van de collecties vormt de combineerbaarheid van de kleding. Subtiele componenten kunnen subtiel gecombineerd worden om een perfecte outfit te vormen.

Innovatie, Milieu en Duurzaamheid

Marc Cain is gekroond tot een van de 100 meest innovatieve bedrijven in Duitsland. Ze hebben deze prijs gewonnen door hun 3-D Knit & Wear technologie. Hierdoor is het mogelijk om een kledingstuk in een fase te produceren. Qua logistiek houdt het modemerk alles zoveel mogelijk binnenshuis. Ze regelen de opslag, logistiek en webshop zelf en besteden dit dus niet uit zoals de meeste concurrentie. Digitaal wordt er gebruik gemaakt van een apart CAD systeem die het hele productieproces van idee tot de pasvorm ondersteunt. Op het gebied van milieu maken ze gebruik van warmteterugwinning, photovoltaische energie, kunststof bakken die herbruikbaar en milieuvriendelijk zijn en voor de werknemers zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s. Op het gebied van duurzaamheid nemen ze de productie serieus en deze wordt voornamelijk verricht binnen Europa en niet in lage lonenlanden. Ook zijn ze lid van het keurmerk amfori en houden ze zich aan de Code of Conducts. De kleding wordt gemaakt van duurzame materialen die diervriendelijk zijn.