Katten oppas

Katten zijn hele leuke dieren maar wel heel eigenzinnig. Dit kan wel eens lastig zijn als je graag op vakantie gaat of een weekendje weg wil en geen oppas hebt voor de katten. Vaak hebben katten toch wat spanning bij zich wanneer ze verplaatst worden en daarom is kattenoppas Dordrecht de ideale optie. Hierdoor kunnen de katten gewoon in hun eigen omgeving blijven. Ze zeggen niet voor niks de kat heeft geen baasje maar een onderdaan. Katten zijn erg gesteld op hun vertrouwde omgeving en routine.

Kattenoppas aan huis

Een kattenoppas aan huis is heel handig. Katten zijn vaak gewend aan hun eigen omgeving en vaste tijden dat ze eten krijgen. Als je een kat naar een pension brengt wanneer je op vakantie gaat kan dit voor de kat best heftig zijn. De kat komt ineens in een andere omgeving, zijn of haar hele dagindeling verandert en vaak zijn er nog andere onbekende katten aanwezig. Dit kan het ritme van de kat echt in de war brengen.

Het voordeel van een kattenoppas aan huis is dus dat de kat er verder helemaal niks van merkt dat jij heerlijk op vakantie bent. De kat houdt gewoon zijn of haar ritme en in de eigen vertrouwde omgeving.

Andere voordelen

Ook zitten er nog andere voordelen aan een kattenoppas aan huis. Buiten dat de kat goed verzorgd wordt en bijna niet merkt dat jij weg bent, worden bijvoorbeeld ook de planten water gegeven, rondom de kattenbak gestofzuigd, boodschappen gedaan voor wanneer je weer terug bent, de vissen (mochten die aanwezig zijn) worden gevoerd en zo zijn er nog meer extra opties mogelijk.

Kennismaking gesprek

Het is natuurlijk wel even wennen om zo maar een vreemd iemand in jouw huis te laten om op de kat te passen. Maar van tevoren krijg je een kennismakingsgesprek. Als je wilt kun je deze ook langer maken of een extra kennismakingsgesprek in plannen. Zo weet je toch een beetje wie er in je huis komt en de katten gaat verzorgen. In het kennismakingsgesprek kun je ook de wensen aangeven zoals rond welke tijdstippen de katten vaak te eten krijgen, of je wilt dat de katten gekamd worden en nog meer wat je graag wilt tijdens jouw afwezigheid.

Het is natuurlijk erg belangrijk dat het zowel voor jou als voor de katten goed en vertrouwt voelt.