Accupunctuur is een alternatieve geneeswijze die in Nederland door vele specialisten wordt beoefent. Door middel van naalden plaatsen in het lichaam worden bepaalde acupunctuurpunten gestimuleerd. De naalden kunnen een beetje afschrikken, maar als het op de juiste manier gebeurt zal het plaatsen van de naalden vrijwel altijd pijnloos zijn. Zoek jij nog een acupunctuur praktijk in Leidschendam Voorburg? Lees in dit blog meer over de werking van acupunctuur.

 

Herstel van de lichaamsbalans 

 

Acupunctuur kan er voor zorgen stoornissen in het functioneren van het lichaam te verhelpen. Dit gebeurt door het herstellen van de lichaamsbalans. Er wordt hierbij gekeken naar de vitale energie van het lichaam en ook naar de neurologische effecten. Acupunctuur helpt vooral veel bij spierspanning, bloeddoorstroming en pijn in het lichaam. Bij het prikken van de naalden is het belangrijk dat er op verschillende plekken in het lichaam wordt geprikt, zodat er niet enkel symptoom bestrijding plaats vindt maar een volledig herstel van de functie van het gedeelte van het lichaam waar zich het probleem plaatsvindt. Zo is acupunctuur een holistische geneeswijze.

 

Klachten waarbij het wordt gebruikt

 

Acupunctuur kan bij vele klachten worden gebruikt. Zo wordt het gebruikt bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Bij lichamelijke klachten kan je denken aan aandoeningen aan de rug, hoofdpijnklachten, vermoeidheidsklachten, menstruatie problemen of klachten omtrent vruchtbaarheid. En bij mentale klachten kan je denken aan klachten zoals een depressie, een burn-out of bijvoorbeeld bij het stoppen met roken. Hierbij zullen de naalden niet alles oplossen natuurlijk maar ze kunnen het proces wel een stukje versimpelen. Er wordt momenteel nog steeds onderzoek gedaan naar meer mogelijke klachten waarbij acupunctuur kan helpen.

 

De voordelen van acupunctuur 

 

Een groot voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen risico met zich mee brengt. Het kan enkel iets toevoegen maar zal niet iets slechter kunnen maken in het functioneren van je lichaam. Hierbij is het natuurlijk wel essentieel dat het door een specialist wordt uitgevoerd die weet wat hij of zij doet. Een ander voordeel van acupunctuur is dat je de behandeling kan combineren met een eventuele behandeling die je al hebt lopen. Het is vaak juist beter om er een reguliere behandeling bij te hebben, omdat de acupunctuur zo de positieve effecten van de reguliere behandeling kan versterken. Maar ook voor mensen die uitbehandeld zijn in de reguliere geneeskunde kan acupunctuur een goede oplossing bieden en zo meer mogelijkheden bieden voor het herstellen van het lichaam.